Obecny czas: Nie Wrz 05, 2010 7:14 pm

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
 Special Summon 
Autor Wiadomość
TOT
TOT

Dołączenie: Pią Lip 23, 2010 8:33 am

GG
Tlen
Witam, mam pytanie, mianowicie: od ilu punktów ATK (bądź też DEF) następuje Specjalne Wezwanie? Na razie uczę się podstaw gry więc proszę o wyrozumiałość :)

Pią Lip 23, 2010 8:36 am
SETH
SETH
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Mar 28, 2009 10:41 pm
Miejscowość: Rzeszów/Lesko

GG
Tlen
Ulubiona karta: Gladiator Beast Gyzarus
Post Re: Special Summon
http://shadowforum.pl/viewtopic.php?f=92&t=6545 <<< stare zasady gry (nie ma synchro)
http://shadowforum.pl/viewtopic.php?f=92&t=12157 <<< poradnik Salamona

No i zasady gry zawsze polecałbym przeczytać - gdzieś na wiki są w "Ingliszu", warto przeczytać

A co do pytania Speciala Robisz wtedy gdy efekt karty jest np. you can special summon this card when ... np. Chaos Sorcerer, i raczej pytanie od ilu do ilu ataku mogę robić SS nie ma sensu ... bo to głównie zależy co pisze na kartach .

Ps. Czasem jest ogranicznik SS do ataku np. jak padnie w walce Mystic Tomato - to możesz Specjalnie Wezwać tylko potwora typu dark z 1500 ataku lub mniej , Albo zależne od poziomu i typu np. Resque Cat który przez danie go z pola na cmentarz możesz specjalnie wezwać 2x Beasty 3 poziom lub mniej.

Pią Lip 23, 2010 8:42 am
TOT
TOT

GG
Tlen
OK, dziękuję za pomoc.

Sob Lip 24, 2010 6:55 am
TOT
TOT

GG
Tlen
Napisałem post pod postem, żeby było widać, że temat jeszcze aktywny :) Otóż z tym ATK chodziło mi o to:

Cytuj:
-4 poziomowe i mniej mogą być normal summonowane bez jakiegokolwiek kosztu
-5 i 6 wymagają 1 trybutu czyli poświęcenia jednego potwora który poleci na cmentarz (lub poza grę jeżeli jest aktywny np. 'Dimensional Fissure')
-7+ wymagają 2 trybutów (patrz wikipedia hasło 'Tribute' / 'Tribute Summon')

Ale potrzebuję jeszcze pomocy, nie wiem w której fazie można używać kart Effect, np. Man-Eater Bug. I jeszcze jedno: jak wykonać fuzję, dajmy na przykład posiadam 3 Blue-Eyes White Dragon i Blue-Eyes Ultimate Dragon, czy BEUD ma się znajdować w talii czy extra decku?

Sob Lip 24, 2010 8:42 pm
SETH
SETH

Dołączenie: Wto Cze 02, 2009 7:03 pm

GG
Tlen
  • cytat dotyczy normal summonu
  • effy potów:
    • (FLIP:) flipy zawsze kiedy jest flipnięty z pominięciem gdy eff flipujący wyraźnie stwierdza że flipy się nie aktywują. trzeba tylko pamiętać że flipy w walce dzieją się na początku dmg stepa (substep2?), ale effy aktywują po zniszczeniu w walce (substep 6?)
    • (bez konkretnego - ale dość dużo ma once per turn) ignitiony w twoim MP1/MP2
    • (when/if/durning....) triggery obowiązkowe zawsze gdy wytworzy się sytuacja lub po rozwiązaniu chaia w którym się pojawił zapalnik ;p
    • (when/if/durning...you can....) triggery opcjonalne gdy wytworzona sytuacja wydarzyła się jako ostatnia na polu
    • (you can use this effect durnind your opponent's turn/....to negate...) quicki w chainie do czegoś lub gdy eff ma wzmianke że może; w turach każdego gracza
    • (as long as this card is on the field/gdy nie ma wzmianki kiedy się eff zaczyna/each time/niektóre when/niektóre if) ciągłe nie zaczynają chaina i działają od momentu pojawienia się pota na polu (ciągłe które się zachowują podobnie do triggerów "zaskakują" między chain linkami)
  • BEUD to fuzja. fuzje - fioletowe muszą być w extra decku. rytuały - niebieskie w łapie

Sob Lip 24, 2010 9:01 pm
X-Revo|Admin
X-Revo|Admin
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Paź 22, 2004 4:17 pm

GG
Tlen
Ulubiona karta: DaD
Post Re: Special Summon
Przede wszystkim Twoje pytania podchodzą pod dział dla początkujących, więc tam je przenoszę.

Dodatkowo
viewtopic.php?f=92&t=12816

Przeczytasz i wszystko będzie jasne.

Image

Image

Nie Lip 25, 2010 1:03 pm
Profil WWW
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników