| Autor |
Wiadomość |
|
Maron
PTAH
Dołączenie: Wto Wrz 01, 2009 5:42 pm
Numer UDE: 0 Ulubiona karta: SlatreWarrior
|
 Re: Tutorial: Yu-Gi-Oh! Virtual Desktop - on wcale nie gryzie ^^
Cześć. Jestem nowy, nigdy nie grałem w YGO przez sieć. Ale mam oryginalne karty i często gramy z kumplem (od lat). Ponieważ chcę wypróbować ten Virtual Deskopt, prosiłbym, o powiększenie ilości miejsc na Shadow_forum na hamachi, albo stworzenie nowego hosta.
|
| Wto Wrz 01, 2009 5:46 pm |
|
 |
|
Kiya Itakur
SETH
|
Łączenie nie uzywające hamachi: Duel->Connect i z listy sposobów połączenia (Normal/Server/Relay jako host lib klient) wybieramy Server duel, uzgadniając uprzednio z przeciwnikiem, kto wybierze hosta, a kto klienta (co nie różni się zbytnio). Po wybraniu pojawia się okno z polami "Username" i "Password". - Gdy pierwszy raz wpisuje się w/w rejestracja następuje automatycznie, a program odtąd pamięta wklepane dane.
- Po prostu zatwierdzamy ("Verify Account" i "Save Changes and Exit")
W polu ponizej "Enter IP" zamienia się w "Enter Opponent's Username" (ten, który został użyty do rejestracji - ofc podczas gry widoczny będzie nick wybrany w opcjach) wprowadzamy->Connect i ta~da~! W przypadku ewentualnych problemów: - Access is already set czy cuś w tym stylu - wyłączyć-włączyć YVD
- Łączenie się ze "sobą" - niech "klient" łączy się pierwszy/spróbować ponownie
- Jeśli łączymy się z osobą której username posiada spacje - nie wstawiamy jej
- jesli obie osoby są na wspólnej sieci hamaka - niech jedno wyjdzie
_________________ "....you just want to grind that smug snake's head into the earth in the most soul-crushingly cheap way possible for all the grief he's caused you. Or because you can. Both are good reasons, really!"
Ostatnio edytowany przez Kiya Itakur Nie Kwi 18, 2010 1:27 pm, edytowano w sumie 2 razy
|
| Śro Wrz 02, 2009 11:05 pm |
|
 |
|
Onkey
HORUS
Dołączenie: Sob Lip 25, 2009 6:09 pm Miejscowość: Łódź
Numer UDE: 0 Ulubiona karta: Black Rose Dragon
|
.....prawie jak instrukcja uzycia miksera............. 
| Pią Paź 02, 2009 11:03 pm |
|
 |
|
Y4M1
Team Genesis
Dołączenie: Wto Lut 27, 2007 8:20 pm Miejscowość: Leżajsk
Numer UDE: 0 Ulubiona karta: Gravekeeper's Spy
|
Jeśli kogoś to interesuje, to jest kolejny update setów i obrazkow z SOVR, SWDS, HA i reszty... ( http://www.xerocreative.com/?goto=downloads)
_________________ Yu-Gi-Oh! Virtual Desktop Tutorial
|
| Śro Gru 02, 2009 10:02 pm |
|
 |
|
Kiya Itakur
SETH
|
_________________ "....you just want to grind that smug snake's head into the earth in the most soul-crushingly cheap way possible for all the grief he's caused you. Or because you can. Both are good reasons, really!"
|
| Pon Mar 08, 2010 6:57 pm |
|
 |
|
michal1231
OZYRYS
|
a ja jak włączam to mi wyskakuje: Run-time error '-2147024769 (8007007f)': Automation error  pomoże mi ktoś? 
|
| Wto Kwi 27, 2010 8:14 pm |
|
 |
|
Kiya Itakur
SETH
|
odinstaluj/zainstaluj ponownie? ~~
|
| Wto Kwi 27, 2010 11:02 pm |
|
 |
|
michal1231
OZYRYS
|
robiłem to już 100 razy
|
| Śro Kwi 28, 2010 2:22 pm |
|
 |
|
Kiya Itakur
SETH
|
|
| Śro Kwi 28, 2010 3:43 pm |
|
 |
|
FearNecro
PTAH
|
Dlaczego nie ma w ogóle w tym seta GOLD EDIOTON 2009 (GLD2) karta typu np. Zaborg T.T.M. GLD2-EN006 ??? tylko mi pokazuje że występuje ona w STON ?? ktoś o tym zapomniał ?? o GLD2 ??
|
| Wto Maj 11, 2010 12:01 pm |
|
 |
|
Kadaj
ANUBIS
Dołączenie: Śro Lis 22, 2006 4:28 pm Miejscowość: Złotoryja
Numer UDE: 202673592 Ulubiona karta: Dark Magician
|
Raczej nikt nie zapomniał, tylko się zorientował, że nie ma sensu tracić czasu na robienie kilku kopii tej samej karty tylko dlatego, że ją po raz kolejny zreprintowali. Jak nie ma z GLD, to używasz z innego dodatku, nie widzę problemu.
| Wto Maj 11, 2010 12:05 pm |
|
 |
|
FearNecro
PTAH
|
Ja bym tego tak nie zostawił  bo teraz ktoś chce sobie listę kart swoich zrobić z oznaczeniami gdzie występuje a tu lipa bo nie ma takich... a w większości jest po kilka... że ze STON, SDDE, itd. myślałem, że to jakoś na ostatni guzik zapięte wszystko jest 
|
| Wto Maj 11, 2010 12:08 pm |
|
 |
|
Kiya Itakur
SETH
|
to jest zapięte na ostatni guzik (pomijając arty ==). nie zostało stworzone dla kolekcjonerów tylko do grania - zrób sobie listę z jakieś wyszukiwarki i też dasz radę (aczkolwiek z wytropeniem tam promosów sama mam problem...)
|
| Wto Maj 11, 2010 2:42 pm |
|
 |
|
michal1231
OZYRYS
|
Jako że poprzednia sieć jest już pełna utworzyłem drugą dla graczy SF, którzy na tamtą nie zdążyli: nazwa: Shadow_Forum2 hasło: gameon Hasło jest takie same jak tam, a nazwa bardzo podobna. Po co specjalnie zmieniać.
|
| Pon Sie 30, 2010 2:17 pm |
|
 |
|